2011-07-16

Tankar på J21:an

I dag har jag äntligen fått lite tid över till att bygga igen. Trodde jag hade kommit så långt med 21:an att det var dags att plocka fram sprutan men då insåg jag att extratankarna skulle på innan. Extratankarna ser inte helt ok ut med de ritningar jag har men efter att ha kapat någon millimeter i bakkanten på dem samt flyttat fram dem på vingen ser det rätt ok ut. Tyvärr insåg jag försent att de kom lite för långt in på vingen vilket gjorde att lanternorna nästan försvann in i vingtankarna.

Det blev en hel del spacklande efter mitt jobb med att flytta fram tankarna. Men nu är den nästan klar att börja måla skall bara slipa ner spacklet vid tankarna först.Passade även på att bygga lite på Starfightern blev rätt stora glipar när luftintagen skulle på som var tvungna att fyllas igen.

4 kommentarer:

 1. Snyggt jobbat! Alltid jobbigt med mycket spackling!

  SvaraRadera
 2. Som jag brukar säga, Att du orkar? Imponerande=)
  Ska bli kul att se färgen komma på.

  SvaraRadera
 3. Du har inte funderat på att "spackla" med tunna remsor plasticcard istället för spackel? Jag har själv aldrig testat den metoden, men läst mycket om den. Det ska ju bli en starkare och mer lättristad fog än spackel, som är ganska sprött. Jag kommer prova framöver i alla fall, när jag nu får lite tid över till bygge igen.. :P

  Snyggt jobbat på J 21:an förresten! Den hamnar väl i montern så småningom..? ;)

  SvaraRadera
 4. Jo jag har fyllt en del glipor med plasticcard. Är det hyfsat "jämna" eller regelbundna glipor funkar det bra. Hade nog fungerat bra på luftintagen till 104:an men jag tänkte inte på det då.

  SvaraRadera