2011-10-16

Dags att uppdatera

Det var riktigt länge sedan jag uppdaterade bligen nu. Lite har det blivit gjort sedan sista uppdateringen. J21:an börjar äntligen bli klar. Det som bland annat återstå och som syns på bilderna är att landställsluckorna ännu inte är vädrade. som jag tidigare sagt står ju modellen tyvärr på ändan får se om jag gör något åt detta. På bilderna sitter det lite häftmassa under noshjulet.

Starfightern har fått dekaler och en wash ser på bilderna att det ser lite väl skitigt ut på vissa ställen så får fixa det. Tyvärr har jag lyckats fixa ett par rejäla fingeravtryck i nosen. Jag skall testa om jag kan få bort dem genom att slipade ett fint sandpapper. 

4 kommentarer:

 1. Kan du inte bara limma fast noshjulet i plattan? Du har säkert redan tänkt på det. Hoppas det löser sig den är för fin för att inte göras något med.
  Ser inte bilderna så bra så därför kan jag inte säga något om starfightern. Vad gäller vädring så har jag nu sett en hel del flygplan och helikoptrar som är riktigt skitiga. Svarta och sotiga både här och där.
  Tror inte man ska vara för rädd för att vädra. Att "övervädra" kan vara bra någon gång. Då kan det vara lättare att hitta en bra balans på kommande byggen. Kan vara bra att vädra på något man inte är så nöjd med. Och då prova lite olika metoder på samma modell. Oljewasher i olika färger. Pigment, eller humbrol som du sprutar på där du vill ha smuts och sedan stryker över med lacknafta så att färgen flyter ut och ser ut som rinningar efter vindens påverkningar.
  Våga vädra! Det är kul:) det kommer hjöja intrycket på dina redan mycket fina modeller.
  //R

  SvaraRadera
 2. Snygga kärror! Snyggt med skav m.m. på J-21:an. Alltid tråkigt med fingeravtryck när man nästan är klar. Mitt tips är nog att slipa och måla om. Man är mer nöjd efteråt om man tar tag i det ordentligt.

  SvaraRadera
 3. Du går från klarhet till klarhet, Claes. J 21:an ser riktigt bra ut, tycker jag! Kul att nån i föreningen bygger lite svenskt, för en gångs skull också.. :)

  Själv ska jag försöka göra det lite mer, när jag är klar med allt annat som ligger ivägen på byggbordet.. :P

  SvaraRadera
 4. J21:an skall limmas fast i plattan

  SvaraRadera