2011-11-29

Nästa spit till rakning

Tror jag började med denna spitfire modellen på förföra byggmötet. Det är ännu en Airfix spit nämligen deras Mk.IXc som kom ut för ett par år sedan. Har varit en mycket lätt byggd modell med få delar och väldigt bra passform. Var lite väl enkel cockpit bara en stol så den fick kompletteras lite men man kommer nog inte se så mycket genom huven.8 kommentarer:

 1. Ser bra ut! Flög den i Afrika eller?

  SvaraRadera
 2. Tack. Ja den flög i Afrika. Jag har tänkt att använda mig av dekalerna som följde med, dessa är för en individ som flögs av polacken Stanislaw Skalski i Tunisien.

  SvaraRadera
 3. En Spit är alltid en Spit=)
  Ska bli kul att se den klar!

  SvaraRadera
 4. Rickards kommentar gör ju resten överflödiga.. ;)
  Är det 72 som vanligt? Kammot ser riktigt fint ut tycker jag! Vilka färger har du använt?

  SvaraRadera
 5. Det blir en kanonfin Spit från den modellen. I all sin enkelhet! Jag har själv byggt just Skalskis maskin, är sugen på en europeisk vid tillfälle. När nu det skulle infalla :-) !

  Här finns en byggblogg med både Airfix IX och XIX för den som är nyfiken: Aeroscale

  Hälsningar

  Magnus

  SvaraRadera
 6. Jo visst är det 1/72 som vanligt. Det är gunze färger 71 och 72 på ovansidan sedan valde jag 56 till undersidan vilken nog var alldeles för mörk skulle nog ha blandat upp den med lite ljusgrått gick lite för mycke på beskrivningen vilken anger en väldigt mörk färg.

  Det var riktigt fina byggen Magnus. Visst är det en enkel men fin byggsats. Jag har dock stött på lite patrull med dekalerna de vill inte alls "smälta" in i modellen. Får se hut jag gör meningen var ju att jag skulle bygga direkt ur boxen och inte skaffa andra dekaler.

  SvaraRadera
 7. Med risk för att ställa till något allvarligt: det går att FÖRSIKTIGT FÖRSIKTIGT FÖRSIKTIGT "smälta" ner dekalerna i linjerna med en ANINGS ANINGS ANINGS liten mängd flytande lim. Jag använde etylacetat, applicerat med en tunn pensel. Det går inte att pensla på det för då drar man runt dekalen som om det vore färg och det går inte att blaska på det heller för då reser sig färgen. Jag har varnat dig, prova på något gammalt först :-) !

  SvaraRadera
 8. Tack för tipset det där skall testas.

  SvaraRadera