2012-10-29

Airfix Curtiss Hawk


 Var länge sedan jag la upp något här. Blir inte så mycket tid till byggande men ibland hinns det lite. Denna har varit med på några byggmöten och det mesta är väl byggt där.
 Började  med en preshade och sedan målades undersidan.

 Tänkte jag skulle testa att använda mig av Humbrols Maskol istället för tejp när jag skulle maskera för sista färgen att applicera Maskolen gick enkelt med en tandpetare.
 Efter sista lagret färg torkat var det dags att ta bort Maskolen för att kolla resultatet. Tyvärr visade det sig att den bitit lite väl hårt i färgen och en hel del färg följde med bort. Jag tycker inte heller kanten mellan färgerna blev speciellt bra. Får se om det går att bättra på med sprutan. Det kanske hade fungerat bättre om man haft en primer i botten som gjort att färgen suttit lite bättre i plasten. I fortsättningen blir det nog att maska med tejp som innan. 

4 kommentarer:

 1. Synd på färgen som följde med :-(

  Jag har aldrig provat Maskol på stora ytor - själv brukar jag använda "korvar" av häftmassa för att gränsa av mellan färgerna. Och sedan måla försiktigt med airbrushen :-)

  Hoppas att det fixar sig!

  Gillar Hawkarna - ser fram emot att se din färdig... :-)

  SvaraRadera
 2. Håller med Lasse att häftmassa är det bästa. Större korvar--difusare linjer, mindre korvar -- skarpare linjer. Skulle vara intressant att testa en Airfix igen, det var länge sen. Är de "nya" bättre?

  SvaraRadera
 3. Jag höll på med Maskol för mina MiG-21:or i 144, det funkade int med häftmassa för modellerna var så himla små. Men det funkade inte med Maskol heller, det missfärgade och angrep färgen under... Det slutade med penselmålning, som inte funkade det heller... Det var ett rätt plågsamt projekt faktiskt!

  Airfix nya är rätt trevliga, jag har byggt en J 26:a nyligen. Samtidigt så säger jag lite grinigt att jag nog hellre bygger något annat om det finns alternativ, skulle jag bygga en Mustang till så skulle jag bygga Tamiya. Och femtiolappen emellan i pris har jag råd med... Håller just nu på med Spitfire Mk 22 och där finns ju inga vidare alternativ heller!

  Hälsningar

  Magnus

  SvaraRadera
 4. Ja i fortsättningen blir det nog bara häftmassa och tejp.

  De nya airfix byggsatserna är helt ok även om panellinjerna är rätt djupa.

  Jag har aldrig byggt något i skala 1/144 men jag kan tänka mig att det är väldigt pilligt.

  SvaraRadera